lauantai 6. lokakuuta 2018

Bruschette

4 annosta

2         suurta munakoisoa
1         valkosipulinkynsi
8         minitomaattia (pyöreitä tai pitkulaisia)
100g   pecorino romano-juustoa raastettuna
1         mozzarellapallo
8         basilikanlehteä
4         viipaletta leipää (EI paahtoleipää)
4 rkl    oliiviöljyä munakoisojen paistamiseen
suolaa maun mukaan

Leikkaa munakoisot pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja jätä odottamaan.

Paista munakoisokuutioita paistinpannulla keskilämmössä oliiviöljyn ja valkosipulinkynnen kera kunnes munakoisokuutiot ovat kevyesti paahtuneita

Suikaloi mozzarella 12 suikaleeseen.

Leikkaa neljä noin 15-20 cm pitkää leipäviipaletta, paksuus noin 1 cm. Asettele leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta leiville ohuena nauhana oliiviöljyä ja paista viipaleita uunissa 180 asteessa noin 5 minuuttia. Ota leipäviipaleet uunista, mutta älä sammuta uunia.

Ripottele viipaleille hiukan pecorino romano -juustoa. Asettele paahdettuja munakoisokuutioita, 4 tomaatinpuolikasta ja 3 mozzarellasuikaletta jokaiselle leipäviipaleelle. Ripottele päälle hyppysellinen suolaa ja halutessasi pippuria ja / tai chilijauhetta. Ripottele loput pecorino romano-juustoraasteet leiville.

Laita leipäviipaleet takaisin uuniin ja paista kunnes mozzarella on sulanut (muutama minuutti riittää).

Asettele leipien päälle kaksi tuoretta basilikanlehteä tai tuoretta oreganoa ja tarjoile lämpiminä.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti