Omena-päärynä-torttu.
Lombardia sekä Trentino Alto Adige.
350 g vehnäjauhoja (karkeusaste 0)
200 g voita
200 g sokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
600 g omenoita
300 g päärynöitä
1 luomusitruunan kuori raastettuna
15 g kuivahiivaa
Alusta taikina koneella tai käsin. Mittaa kulhoon jauhot, kananmunat, 150 g sokeria, 150 g sulatettua voita, raastettu sitruunan kuori, maito ja viimeiseksi kuivahiiva. Sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on pehmeää ja tasaista.
Levitä taikina voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan pintaan n. 1,5 cm paksuiseksi kerrokseksi. Voit käyttää myös leivinpaperia voitelun ja jauhotuksen sijaan.
Pese ja kuori omenat ja päärynät, poista myös kannat ja siemenkodat. Leikkaa omenat ja päärynät viipaleiksi (5mm) ja asettele vuokaan pystyyn, säteittäin vieri viereen vuorottain. Leikkaa jäljelle jäänyt voi kuutioiksi ja pyörittele ne jäljelle jääneessä sokerissa ja ripottele viipaleiden päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia ja jatka vielä 180 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes hedelmien päällä oleva voi ja sokeria ovat muodostaneet rapean kuorrutuksen.
Voidaan tarjoilla myös sitruunaisen cremen kera:
6 kananmunan keltuaista
150 g sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
luomusitruunan kuorta raastettuna
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää niihin kauhallinen lämmintä maitoa ja sekoita. Kaada sen jälkeen seos lopun maidon joukkoon ja sekoita.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti