perjantai 28. syyskuuta 2018

Spezzatino di vitello con patate

4 annosta 


800 g     vasikanpaistia
1            sellerinvarsi
1            porkkana
1            sipuli
80 g       paseerattua tomaattia
1 dl        puna- tai valkoviiniä
4            keskikokoista perunaa
½ rkl     voita
3 rkl      öljyä (extra vergine)
              suolaa ja pippuria
n. 1 dl    vehnäjauhoja
1 l          lihalientä


Valmista lihaliemi ja jätä odottamaan.

Kuutioi sipuli, porkkanat ja liha. Jauhota lihakuutiot kevyesti. Kuori ja paloittele perunat.

Kuullota sipuli  ja porkkana kattilassa, jossa on oliiviöljyä ja voita. Lisää joukkoon lihat ja ruskista hyvin joka puolelta. Lisää puna- tai valkoviini, paseerattu tomaatti sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin.

Kun liemi on tiivistynyt ja liha on mureaa, lisää perunat.

Kaada kattilaan lihalientä siten, että lihapalat peittyvät ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 15-20 min. Tarkkaile, etteivät perunat hajoa.

Kun perunat ovat sopivan pehmeitä, ota kattila liedeltä ja tarjoile kuumana.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti