lauantai 9. huhtikuuta 2016

Lasagne al tonno

Tonnikalalasagne

6 - 8 annosta

400 g       lasagnelevyjä
1 kg         tomaattimurskaa
300 g       tonnikalaa öljyssä
10 -12      mustaa oliivia
2              sipulia
6 lehteä   basilikaa
                suolaa
1 rkl         oliiviöljyä
150 g       parmesaaniraastetta
2 rkl         sokeria
0,5 l         kermaa
200 g       mozzarellaa pieninä kuutioina


Laita silputtu sipuli ja basilika kattilaan, lisää öljy ja anna sipulin kuullottua. Lisää viipaloidut oliivit ja tonnikala koko ajan sekoittaen.

Lisää tomaattimurska, puoli litraa vettä ja hiukan suolaa. Laita kansi päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Kun kastike alkaa kiehua, lisää 2 rkl sokeria. Anna kypsyä 15-20 min.  välillä sekoittaen.

Ota kastike pois liedeltä ja lisää joukkoon puolet kermasta.

Laita kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle mozzarella-kuutioita sekä parmesaaniraastetta. Aloita jälleen kastikkeella ja tee kaikkiaan 3-4 kerrosta.

Lisää päälle loput kermasta.

Kypsennä uunissa 200° noin 30-40 min. Anna vetäytyä n. 15 min ennen tarjoilua.





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti