lauantai 7. marraskuuta 2015

Arancini di Riso

 Täytetyt riisipallot

10 annosta (1 annos = 2 kpl)

1 kg       riisiä (risottoriisi)

2            pientä pussia sahramia
80 g       voita
200 g     parmegiano- tai pecorino-juustoa
500 g     korppujauhoja
2-3         lihaliemikuutiota
n. 2,5 l   vettä

350 g     Mozzarella-juustoa (pieninä kuutioina riisipallojen täytteeksi)

n. 4 l      rypsiöljyä (uppopaistamiseen)


Taikinaseos:
400 g     vehnäjauhoja
5 g         suolaa
6 dl        vettä

Bolognese-kastike:
300 g     jauhelihaa
1            porkkana (pieninä kuutioina)
1            sipuli
1            valkosipulin kynsi
              pieni pala varsiselleriä (pieninä kuutioina)
2 prk      tomaattimurskaa
1 prk      tomaattipyree
              öljyä

              basilikaa

Valmista ensin bolognese-kastike. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Kun sipuli on kullankeltainen, lisää porkkana- ja sellerikuutiot. Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua n. 5 min koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattimurska ja pyree. Anna hautua hiljalleen.

Voinokareet riisin päälle.
Aloita riisin valmistus. Kuumenna vesi ja lisää lihaliemikuutiot ja sahrami. Lisää riisi ja anna kypsyä n. 15-18 minuuttia keskilämmöllä niin, että vesi haihtuu. Riisiä ei saa sekoittaa!

Kun riisi on kypsää (al dente), ota kattila liedeltä ja lisää riisin päälle voi paloina. Lisää myös juusto ja sekoita erittäin hyvin.

Kaada riisi matalaan vuokaan, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
Ota myös bolognese-kastike liedeltä, lisää basilika ja anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa taikinaseos sekoittamalla vehnäjauhot, suola ja vesi. Vispaa notkeaksi seokseksi.

Kun riisi on jäähtynyt, aloitetaan täytettyjen riisipallojen teko.
Riisipallon tekeminen

Laita korppujauhot kulhoon.

Ota riisiä kämmenelle ja muotoile siitä kuppi sormin painelemalla. Laita kuppiin n. ruokalusikallinen bolognese-kastiketta ja 2-3 pientä mozzarella-kuutiota. Vältä liikaa täytettä, jotta saat tehtyä ehjän pallon. Lisää riisiä kanneksi ja muotoile käsin painellen ehjä, tiukka pallo. Parhaimmillaan seinämän paksuus on vain alle 1 cm.


 
Korppujauhotetut riisipallot


Kasta riisipallo taikinaseoksessa, ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoissa. Purista pallo vielä tiukaksi, varoen kuitenkaan rikkomasta.






Paista riisipallot öljyssä. 170°-180°C kunnes niistä tulee kullanruskeita.

Laita valmiit riisipallot imukykyisen paperin päälle valumaan n. 5-10 minuutiksi, jonka jälkeen ne ovat valmiita syötäviksi.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti