Täytetyt riisipallot
10 annosta (1 annos = 2 kpl)1 kg riisiä (risottoriisi)
2 pientä pussia sahramia
80 g voita
200 g parmegiano- tai pecorino-juustoa
500 g korppujauhoja
2-3 lihaliemikuutiota
n. 2,5 l vettä
350 g Mozzarella-juustoa (pieninä kuutioina riisipallojen täytteeksi)
n. 4 l rypsiöljyä (uppopaistamiseen)
Taikinaseos:
400 g vehnäjauhoja
5 g suolaa
6 dl vettä
Bolognese-kastike:
300 g jauhelihaa
1 porkkana (pieninä kuutioina)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
pieni pala varsiselleriä (pieninä kuutioina)
2 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyree
öljyä
basilikaa
Valmista ensin bolognese-kastike. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Kun sipuli on kullankeltainen, lisää porkkana- ja sellerikuutiot. Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua n. 5 min koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattimurska ja pyree. Anna hautua hiljalleen.
![]() |
Voinokareet riisin päälle. |
Kun riisi on kypsää (al dente), ota kattila liedeltä ja lisää riisin päälle voi paloina. Lisää myös juusto ja sekoita erittäin hyvin.
Kaada riisi matalaan vuokaan, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
Ota myös bolognese-kastike liedeltä, lisää basilika ja anna jäähtyä.
Valmista sillä aikaa taikinaseos sekoittamalla vehnäjauhot, suola ja vesi. Vispaa notkeaksi seokseksi.
Kun riisi on jäähtynyt, aloitetaan täytettyjen riisipallojen teko.
![]() |
Riisipallon tekeminen |
Laita korppujauhot kulhoon.
Ota riisiä kämmenelle ja muotoile siitä kuppi sormin painelemalla. Laita kuppiin n. ruokalusikallinen bolognese-kastiketta ja 2-3 pientä mozzarella-kuutiota. Vältä liikaa täytettä, jotta saat tehtyä ehjän pallon. Lisää riisiä kanneksi ja muotoile käsin painellen ehjä, tiukka pallo. Parhaimmillaan seinämän paksuus on vain alle 1 cm.
![]() |
Korppujauhotetut riisipallot |
Kasta riisipallo taikinaseoksessa, ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoissa. Purista pallo vielä tiukaksi, varoen kuitenkaan rikkomasta.

Paista riisipallot öljyssä. 170°-180°C kunnes niistä tulee kullanruskeita.
Laita valmiit riisipallot imukykyisen paperin päälle valumaan n. 5-10 minuutiksi, jonka jälkeen ne ovat valmiita syötäviksi.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti