lauantai 11. huhtikuuta 2015

Lasagne Emiliane

12 annosta

1kg         lasagnelevyjä

300 g      Parmigiano-juustoa
0,5 l         kermaa
200 g      Edam-juustoa raasteena
(100 g     keittokinkkua)


Bolognese-kastike:

900 g     jauhelihaa
3            porkkanaa
3            sipulia
3            valkosipulinkynttä
              varsiselleriä
6 prk      tomaattimurskaa
3 prk      tomaattipyre
(1 pss    pakasteherneitä) 
              basilikaa
              öljyä

Bolognese-kastike:

Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun sipuli on kullankeltaista lisää porkkana pieninä palasina, samoin selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan. Lisää halutessasi myös herneitä lopuksi.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan. Lisää lopuksi basilika.

Lasagne:

Laita uunivuoan pohjalle kerros bolognese-kastiketta ja sen päälle lasagnelevykerros, pinnalle parmigiano-juustoa ja edam-juustoa raasteena.

Lisää päälle uusi kerros bolognese -kastiketta ja täytä vuoka kerroksittain ja kaada lopuksi päälle kerma tasaisesti. Voit halutessasi laittaa yhteen kerrokseen myös keittokinkkuviipaleita.

Paista uunissa 180° noin 45 minuuttia. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti