12 annosta
1kg lasagnelevyjä
300 g Parmigiano-juustoa
0,5 l kermaa
200 g Edam-juustoa raasteena
(100 g keittokinkkua)
Bolognese-kastike:
900 g jauhelihaa
3 porkkanaa
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
varsiselleriä
6 prk tomaattimurskaa
3 prk tomaattipyre
(1 pss pakasteherneitä)
basilikaa
öljyä
Bolognese-kastike:
Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun
sipuli on kullankeltaista lisää porkkana pieninä palasina, samoin
selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi
minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan. Lisää halutessasi myös herneitä lopuksi.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan. Lisää lopuksi basilika.
Lasagne:
Laita
uunivuoan pohjalle kerros bolognese-kastiketta ja sen päälle
lasagnelevykerros, pinnalle parmigiano-juustoa ja edam-juustoa
raasteena.
Lisää päälle uusi kerros bolognese
-kastiketta ja täytä vuoka kerroksittain ja kaada lopuksi päälle kerma
tasaisesti. Voit halutessasi laittaa yhteen kerrokseen myös
keittokinkkuviipaleita.
Paista uunissa 180° noin 45 minuuttia.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti