Linssikeitto
4 annosta
4 dl linssejä
2 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
1,5 lihaliemikuutiota
2 keskikokoista sipulia
2 l vettä
mustapippuria
Tarjoiluun:
valkosipulijauhetta
1 rkl oliiviöljyä annosta kohden.
Liota linssejä haaleassa vedessä yön yli. Kaada liotetuista linsseista vesi pois ja ne huuhtele puhtaalla vedellä. Kuutioi perunat ja porkkana sekä selleri. Siivuta sipuli.
Laita kattilaan linssit ja päälle runsas 2 l vettä. Anna kiehua n. 15 min.
Lisää joukkoon peruna- , porkkana- ja selleri kuutiot sekä siivutettu sipuli. Lisää lihaliemikuutiot ja mausteet anna kiehua niin kauan, että ainekset ovat kypsiä.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Tarjoilun yhteydessä lisää lautaselle keiton päälle oliiviöljyä maun mukaan (esim. 1 rkl). Voit myös lisätä valkosipulijauhetta ja krutonkeja. Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti