lauantai 18. lokakuuta 2014

Timballo di melanzane

Munakoisopaistos 4 annosta

2           munakoisoa
100 g    mozzarellaa
150 g    tomaattimurskaa (+sokeria)
             kirsikkatomaatteja
100 g    vehnäjauhoja
             parmesaaniraastetta
             basilikaa
             suolaa
             oliiviöljyä

Tarjoiluun:
80 g      parmesaanilastuja
             basilikaa

Tee ensin tomaattikastike. Laita pannulle oliiviöljyä, kuullota valkosipuli (pieninä kuutioina). Lisää tomaattimurska (lisää hieman sokeria) ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Anna hautua miedolla lämmöllä hetken. 

Leikkaa munakoiso siivuiksi ja leivitä vehnäjauhoissa. Paista öljyssä pannulla ruskeiksi. Valuta paistetut munakoisot talouspaperin päällä. 

Silppua basilika ja paloittele mozzarella ja kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi. 
Laita uunivuokaan pohjalle tomaattikastiketta ja lado sen päälle kerros munakoisoviipaleita. Tämän päälle kirsikkatomaattikuutioita, tomaattikastiketta ja mozzarellakuutioita ja parmesaaniraastetta. Tällaisia kerroksia tehdään kaksi tai kolme.

Paista uunissa 180°C noin 15 min.

Tarjoilun yhteydessä päälle lisätään parmesaanilastuja ja basilikaa koristeeksi.

Voidaan tarjota sekä kuumana, että kylmänä. 

(Halutessasi lihaisamman version, voit käyttää myös bolognese-kastiketta, eli lisätä ohjeen kastikkeeseen jauhelihaa.)

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti