Mantelikeksit
n. 15 kappaletta
300 g mantelijauhoa
200 g sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 kananmunan valkuaista
1 rkl hunajaa
1/2 tl manteliaromia tai karvasmanteliöljyä
1/2 tl rommiaromia
1 sitruunan kuori raastettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
Koristeluun:
manteleita tai kirsikoita sokeriliemessä
tomusokeria
Sekoita
mantelijauho, sokeri ja perunajauho hyvin keskenään. Lisää kananmunan
valkuaiset ja sekoita lusikan avulla tai käsin. Lisää muut ainekset ja
vaivaa taikinaksi käsin.
Anna taikinan levätä n. 15 min.
Laita
uunipellille leivinpaperia ja muotoile taikinasta käsin (tai pursota)
keksejä, joiden halkaisija on n. 5 cm ja paksuus n. 1 cm.
Koristele keksit kokonaisilla mantelilla tai puolikkaalla kirsikalla.
Paista
uunissa 180 °C n. 10 min. kunnes keksit ovat ruskeita ja kiinteitä.
Uunista otettaessa pyöräytä keksejä irottaaksesi ne leivinpaperista.
Jäähdytä ja koristele tomu- tai vaniljasokerilla.
Säilö umpinaiseen rasiaan pariksi päiväksi, jolloin keksit ensin kovettuvat, ja taas pehmenevät.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti