lauantai 18. lokakuuta 2014

Paste secche

Mantelikeksit

n. 15 kappaletta

300 g       mantelijauhoa 
200 g       sokeria
1 rkl         perunajauhoja
3              kananmunan valkuaista
1 rkl         hunajaa
1/2 tl        manteliaromia tai karvasmanteliöljyä
1/2 tl        rommiaromia
1              sitruunan kuori raastettuna
1              appelsiinin kuori raastettuna

Koristeluun:
manteleita tai kirsikoita sokeriliemessä
tomusokeria

Sekoita mantelijauho, sokeri ja perunajauho hyvin keskenään. Lisää kananmunan valkuaiset ja sekoita lusikan avulla tai käsin. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinaksi käsin.

Anna taikinan levätä n. 15 min.

Laita uunipellille leivinpaperia ja muotoile taikinasta käsin (tai pursota) keksejä, joiden halkaisija on n. 5 cm ja paksuus n. 1 cm.

Koristele keksit kokonaisilla mantelilla tai puolikkaalla kirsikalla.

Paista uunissa 180 °C n. 10 min. kunnes keksit ovat ruskeita ja kiinteitä. Uunista otettaessa pyöräytä keksejä irottaaksesi ne leivinpaperista. Jäähdytä ja koristele tomu- tai vaniljasokerilla.

Säilö umpinaiseen rasiaan pariksi päiväksi, jolloin keksit ensin kovettuvat, ja taas pehmenevät.
Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti