lauantai 18. lokakuuta 2014

Mozzarellapizza

6 palaa

Pohja:
Kuvan pizzassa myös tonnikalaa mozzarellan lisäksi.
25g          hiivaa
1,5 dl       vettä
1 rkl         oliiviöljyä
1 tl           suolaa
n. 3,5 dl   vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk       Tomaattimurskaa (+sokeria)
2 rkl        tuoretta basilikaa
200g       mozzarellaraastetta
                suolaa
                mustapippuria


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37°C). Murenna hiiva astiaan. Kaada neste hiivan sekaan ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan.

Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla pöydällä. Laita taikina takaisin astiaan ja anna sen nousta peitettynä vedottomassa paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpiämään 200°C.

Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja laita levy leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Taivuta ulkoreunaa hieman sisäänpäin koko matkalta.

(Jos haluat rapeamman pohjan, paista sitä hetken aikaa uunissa ennen täytteiden lisäämistä.)

Lisää tomaattimurskaan hieman sokeria ja levitä se pohjan päälle. Hienonna basilika ja ripottele se tomaattien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päällimmäiseksi juustoraaste.

Paista uunin keskiosassa n. 20 min. tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti