lauantai 4. lokakuuta 2014

Gnocchi di patate

8 annosta

1 kg    perunoita (kiinteä lajike)
400 g  durumvehnäjauhoja
2        kananmunaa
80 g    parmigianojuustoa raastettuna
          jauhettua muskottipähkinää
          suolaa

Kuori perunat, keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 min. Jäähdytä keitetyt perunat.

Soseuta perunat survimella tai perunapuristimella. Laita soseutettu peruna sopivan kokoiseen maljaan, lisää joukkoon vehnäjauhot, kananmuna, parmigiano, muskottipähkinä ja hiukan suolaa. Sekoita huolellisesti käsin.

Kun seos on pehmeää, mutta yhtenäistä, tee siitä tanko (halkaisija n. 1 cm) ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Jauhota taikinapalat, jotta ne eivät tartu toisiinsa. litistä taikinapalat kevyesti sormin.

Anna taikanapalojen vetäytyä n. 20-30 min. ja keitä ne sitten vähän kerrallaan miedosti suolatussa vedessä. 

Kun gnocchit alkavat nousta pinnalle, nosta ne reikäkauhalla pois vedestä. 


Tämän jälkeen gnocchit sekoitetaan peston kanssa ja laitetaan hetkeksi (n. 10 min) uuniin folioilla peitetyssä vuoassa.

Peston lisäämisen sijaan gnocchit voi myös paistaa sellaisenaan rapeiksi öljyssä pannulla ja syödä esim. kalan kanssa.
Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti