Peruna-salami-juusto-laatikko (Pohjois-Italia)
6 annosta800 g perunoita (jauhoisia)
120 g voita
100 g parmigiano-juustoa
100 g keittokinkkua tai salamia
suikaleina/kuutioina
200 g mozzarella-juustoa
1 kananmuna
maitoa
pippuria
korppujauhoja
persiljaa
Keitetyt perunat soseutetaan. Perunoihin lisätään voi, suola, kananmuna, juusto ja riittävästi maitoa, jotta seos pysyy hyvin notkeana. Sekoitetaan vispilällä ja lisätään kinkku (salami), persilja ja pippuri.
Puolet taikinasta levitetään voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Päälle laitetaan kerros mozzarellaa ja loput perunaseoksesta.
Paistoksen päälle laitetaan kerros korppujauhoja ja voinokareita.
Paistetaan uunissa 180° n. 40 minuuttia. Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti