lauantai 20. syyskuuta 2014

Gatto 'di patate

Peruna-salami-juusto-laatikko (Pohjois-Italia)

6 annosta

800 g   perunoita (jauhoisia)
120 g   voita
100 g   parmigiano-juustoa
100 g   keittokinkkua tai salamia
           suikaleina/kuutioina

200 g   mozzarella-juustoa
1         kananmuna
           maitoa
           pippuria
           korppujauhoja
           persiljaa

Keitetyt perunat soseutetaan. Perunoihin lisätään voi, suola, kananmuna, juusto ja riittävästi maitoa, jotta seos pysyy hyvin notkeana. Sekoitetaan vispilällä ja lisätään kinkku (salami), persilja ja pippuri. 

Puolet taikinasta levitetään voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Päälle laitetaan kerros mozzarellaa ja loput perunaseoksesta.

Paistoksen päälle laitetaan kerros korppujauhoja ja voinokareita.

Paistetaan uunissa 180° n. 40 minuuttia. Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti