lauantai 20. syyskuuta 2014

Focaccia




taikina:

4,5 dl    haaleaa vettä
25g       hiivaa
10,5 dl  vehnäjauhoja
3 rkl     oliiviöljyä

pinnalle: 

maun mukaan
  • oliiviöljyä 
  • suolaa
  • rosmariinia timjamia tai oreganoa
  • puolikkaita kirsikkatomaatteja
  • aurinkokuivattuja tomaatteja

Murenna hiiva veteen. Vatkaa joukkoon pienissä erissä vehnäjauhot. Lisää öljy ja vaivaa taikanaa, kunnes se on pehmeää ja joustavaa. Taputtele taikinaa öljytyin käsin.

Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota.

Leivo taikinasta yksi tai kaksi soikeaa leipää tai useampi pieni annosleipä. Kauli taikina ohueksi, reilun sentin paksuiseksi levyksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taputtele leivän pintaa öljytyin käsin ja anna kohota 20 - 40 min.

Painele leipiin sormenpäillä koloja, valuta pinnalle vähän öljyä ja ripottele pinnalle meri- tai gourmetsuolaa. Lisää yrtit.

Anna vielä kohota n. 10 min.

Laita leivät uuniin, suihkuta leipien päälle vähän vettä. Paista 200° - 225° noin 20 - 30 min.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti