lauantai 29. helmikuuta 2020

Gulassikeitto

Gulassi on unkarilainen paprikalla maustettu liharuoka. Perinteisesti siihen on käytetty naudanlihaa, mutta tässä ohjeessa se korvataan sian kasslerilla.
 

5 annosta

2 (200 g)         sipulia suikaloituna
250 g               kassleria suikaloituna
2 rkl                voita
3 (300 g)         perunaa suikaloituna
1 l                    vettä
2                      lihaliemikuutiota
2                      valkosipulin kynttä
3 rkl                 tomaattipyreetä
1 ½ tl               oreganoa
¼ tl                  mustapippuria myllystä
½ tl                  tabascoa
1 tl                   paprikajauhetta
½ tl                  suolaa
1                      punainen paprika
1 prk (120 g)   smetanaa

Koristeeksi hienonnettua persiljaa.


Ruskista sipuli- ja lihasuikaleet kevyesti voissa.

Lisää perunasuikaleet, vesi, liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja mausteet. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää paprikasuikaleet ja smetana. Anna kiehahtaa.

Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti