Tämä hienostunut ja ainutlaatuinen resepti yhdistää mustan riisin aromaattisen maun, katkarapujen hienovaraisen maun ja pistaasin kermaisuuden.
Ainekset (noin 10 arancinia)
300 g Venere-riisiä
750 ml kasvislientä
50 g raastettua parmesaania
30 g voita
Suolaa maun mukaan
Täytteeseen
200 g kuorittuja katkarapuja
1 valkosipulinkynsi
Ekstra-neitsytoliiviöljyä maun mukaan
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Raastettua sitruunankuorta
Pistaasipestoon
80 g kuorittuja Bronten pistaaseja
30 g raastettua parmesaania
40 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2 valkosipulinkynsi (valinnainen)
Suolaa maun mukaan
Leivittämiseen ja paistamiseen:
Korppujauhoja
2 munaa
Vehnäjauhoja
Paistoöljyä
Riisin valmistus
1. Huuhtele Venere-riisi ja keitä se kasvisliemessä, kunnes neste on täysin imeytynyt (noin 35— 40 minuuttia).
2. Lisää voi ja parmesaani, sekoita ja anna jäähtyä täysin.
Täytteen valmistus
1. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja valkosipuli, lisää katkaravut ja paista 2—3 minuuttia.
2. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella, sitten rouhi karkeasti
Pistaasipeston valmistus
1. Soseuta pistaasit, öljy, parmesaani, valkosipuli (jos käytät) ja suola, kunnes saat paksun tahnan.
Arancinien muotoilu
1. Ota kämmenelle annos riisiä ja Iitistä se.
2. Lisää keskelle hieman pistaasipestoa ja pala katkarapua.
3. Peitä toisella kerroksella riisiä ja muotoile tiivis pallo.
Leivittäminen ja paistaminen
1. Pyöritä arancinit ensin jauhoissa, sitten vatkatuissa munissa ja lopuksi korppujauhoissa.
2. Paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja valuta talouspaperin päällä.
Tarjoilu
Tarjoile kuumana kevyen jogurttikastikkeen tai pistaasikerman kera, jotta maku pääsee oikeuksiinsa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti