keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Bruscetta al salmone marinato all'arancia e pepe rossa, e cipolla rossa.

Bruschetta punasipulilla, pippurilla ja appelsiinimarinoidulla lohella.

Leikkaa 10 sormenpaksuista viipaletta maalaisleivästä. Sivele viipaleille öljyä ja paahda uunissa grillivastuksella n. 5-10 minuuttia pinnalta rapeiksi.

Ainekset 500 g lohen marinoimiseen:

500 g      tuoretta lohifilettä
300 g      karkeaa sokeria
50 g        hienoa suolaa
               korianterin siemeniä
               fenkolin siemeniä
               rosepippuria
5             luomuappelsiinia
               ruohosipulia ja/tai valkosipulia, anista tai villifenkolia.
               extra vergine oliiviöljyä
            
Koristeluun: Punasipulia


Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Huuhtele kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
Paloittele n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Murskaa pippuri ja siemenet morttelissa tahnaksi.

Purista appelsiinin mehu ja siivilöi se. Jätä osa appelsiinin kuorista koristelua varten. Sekoita appelsiinimehuun morttelissa sekoittamasi tahna sekä hienoksi leikattu ruohosipuli.

Laita lohifileet vuokaan ja kaada päälle appelsiinimarinadi niin, että fileet peittyvät kokonaan. peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi.

Kun fileet ovat marinoituneet, nostele ne paahdettujen leipien päälle ja koristele punasipulin suikaleilla ja valuta päälle oliiviöljyä.

Jos et pidä raa'asta kalasta, voit käyttää lohifileet uunissa 220 asteisessa uunissa n. 3 minuutin ajan.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti