
Ainekset 500 g lohen marinoimiseen:
500 g tuoretta lohifilettä
300 g karkeaa sokeria
50 g hienoa suolaa
korianterin siemeniä
fenkolin siemeniä
rosepippuria
5 luomuappelsiinia
ruohosipulia ja/tai valkosipulia, anista tai villifenkolia.
extra vergine oliiviöljyä
Koristeluun: Punasipulia
Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Huuhtele kevyesti juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
Paloittele n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Murskaa pippuri ja siemenet morttelissa tahnaksi.
Purista appelsiinin mehu ja siivilöi se. Jätä osa appelsiinin kuorista koristelua varten. Sekoita appelsiinimehuun morttelissa sekoittamasi tahna sekä hienoksi leikattu ruohosipuli.
Laita lohifileet vuokaan ja kaada päälle appelsiinimarinadi niin, että fileet peittyvät kokonaan. peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi.
Kun fileet ovat marinoituneet, nostele ne paahdettujen leipien päälle ja koristele punasipulin suikaleilla ja valuta päälle oliiviöljyä.
Jos et pidä raa'asta kalasta, voit käyttää lohifileet uunissa 220 asteisessa uunissa n. 3 minuutin ajan.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti